Auf Wiederseh’n Euregiobahn

Afgelopen zaterdag reed voor het laatst de trein van de Euregiobahn tussen Heerlen en Herzogenrath.

De treinen van de Euregiobahn, waarvan de exploitatie wordt uitgevoerd door DB Regio NRW, namen in

juni 2001 de treindienst Heerlen-Aachen Hbf van NS over.

Ten behoeve van de treinverbinding naar Heerlen zette de Euregiobahn in de eerste jaren van haar exploitatie Talent driewagentreinstellen in. Deze driewagenstellen werden door de uitbreiding van het netwerk vervangen door Talent tweewagenstellen en zo kon men vanuit Heerlen op een gegeven moment zelfs rechtstreeks via Eschweiler-Weisweiler naar Düren Hbf reizen.

Helaas viel in december 2015 het doek voor de rechtstreekse treinverbinding tussen Heerlen en Stolberg Altstadt/Düren Hbf en dienden derhalve reizigers naar Aachen Hbf en verder over te stappen in Herzogenrath.

Met de start van de Arriva’s Drielandentrein op 9 december 2018 komt er gelukkig weer een rechtstreekse treinverbinding met Aachen.

In de komende week zal Arriva met de betrekking tot de start van haar nieuwe treinverbinding de laatste voorbereidingen treffen  zoals de laatste testritten van de in te zetten multi-courante treinstellen, het testen van de Nederlandse en Duitse treinbeveiligingssystemen en de training van het rijdend personeel inzake de wegbekendheid.

Omdat de laatste rijdag van de trein van de Euregiobahn tussen Heerlen en Herzogenrath bekend was bij vele spoorwegbelangstellenden stonden op de stations nogal wat mensen om een laatste foto van deze trein te kunnen maken.

Auf Wiederseh’n Euregiobahn