Een dagje treinen in België?

Elk jaar zijn er in de Week van de Mobiliteit (16 – 22 september) in Vlaanderen tal van acties bij het openbaar vervoer. Het doel van deze week is om ons deze week te laten stil staan bij ons verplaatsingsgedrag en ons te laten proeven van de alternatieven. Want wie de overstap maakt ontdekt zelf de voordelen van de verschillende vormen van openbaar vervoer en het autodelen.

Festival van de duurzame mobiliteit
Van 16 tot 22 september zijn er diverse acties bij het openbaar vervoer in Vlaanderen. De Week van de Mobiliteit is hét festival van de duurzame mobiliteit. In het kader van de “Week van de mobiliteit” kan men op 16 september spotgoedkoop met de trein door België reizen. Wil je naar Brugge, Gent, de kust of naar de Ardennen; dat kan aanstaande zondag met de Mobility Pass van de NMBS. Voor maar € 5,00 per persoon reis je kriskras met de trein bij onze zuiderburen.

Als men in Maastricht of Eijsden op de trein naar Luik wil stappen, dan moet men nog wel een vervoerbewijs (retourtje) naar Visé kopen. Deze kan men verkrijgen via de kaartautomaten van de NMBS welke op de stations van Maastricht, Maastricht Randwyck en Eijsden staan. Maar je kunt ook met de auto naar Visé, Bilzen of Hasselt rijden en daar de trein nemen.
Voor meer informatie over de Mobility Pass en de verkrijgbaarheid van dit ticket verwijst
Rover-Limburg je naar de betreffende site. De link naar de betreffende site tref je hieronder aan.

Voor meer informatie over de verkrijgbaarheid van dit ticket verwijst Rover-Limburg je naar deze website.

Op deze site kun je de reis in België plannen.

https://www.belgiantrain.be/nl/leisure/b-excursions/events/mobility-pass

Een dagje treinen in België?