Buurtbuslijn 723 vanmiddag officieel van start gegaan

Onder het toeziend oog van de wethouders van Landgraaf en Kerkrade, de burgermeester van Ubach-Palenberg, vertegenwoordigers van Arriva, de vrijwillige chauffeurs en de bestuursleden van de Stichting Buurtbus Rimburg-Eygelshoven, is vanmiddag het busje gepresenteerd dat wordt ingezet op de reeds bestaande buurtbusverbinding tussen Landgraaf Mondo Verde en het station van Ubach-Palenberg.

Nadat Arriva op 11 december 2016 het openbaar vervoer in de provincie Limburg van Veolia had overgenomen en deze vervoerder uitvoering ging geven aan het Limburgnet, raakten heel wat dorpen en gehuchten hun vertrouwde busverbinding kwijt. Zo ook de kern Rimburg welke vanaf zojuist vermelde datum niet meer werd bediend door een vaste buslijn. Tot 10 december 2016 verbond buslijn 23 van Veolia Rimburg elk uur met de Duitse grensplaats Ubach-Palenberg en met het centrum van Waubach en Eygelshoven en bood op het station van Eygelshoven aansluiting op de trein richting Heerlen.

De belangenvereniging Rimburg en het bewonersplatform Kerkrade-Noord en reizigersvereniging Rover  ontwikkelden het plan om buslijn 23 te reactiveren. Dit initiatief heeft ertoe geleid dat met medewerking van Arriva, de gemeenten Landgraaf en Kerkrade, de provincie Limburg op 23 oktober 2017 een buurtbus is gaan rijden; buurtbuslijn 723 die genoemd attractiepark in Landgraaf en het station in Ubach-Palenberg met elkaar verbindt.

Met de overhandiging van een door Arriva beschikbaar gesteld busje aan de Stichting Buurtbus Rimburg-Eygelshoven, is lijn 723 nu officieel in gebruik genomen. De aankomst- en vertrektijden van meeraangehaalde buslijn staan vermeld in het dienstregelingboekje Bus & Trein Regio Parkstad van Arriva.

 

Buurtbuslijn 723 vanmiddag officieel van start gegaan
Tags: