Aantrekkelijke reisformules bij Belgische spoorwegen

Nu het voorjaar er aankomt, is het leuk om in het weekend erop uit te trekken en bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan Brussel, Antwerpen of de Belgische kust.

Om daar te komen hebben de Belgische spoorwegen (NMBS) voor alle leeftijdscategorieën aantrekkelijke reisformules; tickets die voor inwoners uit de grensstreek ook interessant kunnen zijn. Met de vervoerbewijzen die vanaf Visé of Hamont geldig zijn kunnen jongeren tot en met 25 jaar met de Go Pass 1 voor € 6,60 (enkele reis) in de 2e klas naar alle bestemmingen in België reizen. In de schoolvakanties reizen deze jongeren met de Go Unlimited voor € 15,00 per week of € 25,00 per maand kriskras door België.

Bent u 65 jaar of ouder; ook dan heeft de NMBS goedkope reismogelijkheden voor u want voor

€ 6,80 koopt men het seniorenbiljet. Het seniorenbiljet is een dagretour waarmee u vanaf elk Belgisch station naar uw (favoriete) reisbestemming reist. Reist u liever 1e klas dan betaalt u € 14,40. Dit treinkaartje is van maandag tot en met vrijdag geldig vanaf 9.00u en in het weekend de gehele dag. Van 13 juli t/m 18 augustus 2018 is het seniorenbiljet niet geldig op zaterdag, zondag en feestdagen. Voor 65+ reizigers uit Nederland is er ook een seniorenbiljet dat als dagretour vanuit Maastricht, Maastricht Randwyck of Eijsden geldig is naar een plaats in België en kost € 10,10 voor de 2de klas en € 19,20 voor de 1ste klas. Dezelfde mogelijkheden zijn ook vanuit Roosendaal beschikbaar.

Als het bestemmingsstation van het seniorenbiljet een kuststation is, kan de terugreis vanuit een ander kuststation worden begonnen. De betrokken kuststations zijn: De Panne, Koksijde, Oostende, Blankenberge, Veurne, Heist, Duinbergen, Knokke, Zeebrugge-Strand/Dorp.

Meer informatie over de “Maastricht-tickets” en voorwaarden vindt u op: http://www.belgianrail.be/nl/vervoersbewijzen/buitenland/maastricht.aspx Is men tussen de 26 en 65 en reist men geregeld met de trein bij onze zuiderburen dan is de Rail Pass wellicht een uitkomst. Met deze pas kan men 10 (enkele) reizen maken en kost voor de 2e klas € 83,00 Voor het reizen in de 1e klas betaalt men € 128,00. Aangezien de Rail Pass niet op naam staat kan deze ook gebruikt worden als men met meerdere personen op reis gaat. Voor een retourtje Visé-Knokke betaal je dan slechts € 16,60.

Volledigheidshalve dient nog opgemerkt te worden dat mocht Brussels-Airport-Zaventem het begin- of eindpunt van de treinreis zijn, dan is men bovenop de prijs van het ticket nog een diabolotoeslag van € 5,40 per enkele reis verschuldigd. Deze toeslag wordt veelal automatisch bij de koop van het kaartje in rekening gebracht.

Reist men per trein naar Visé dan moet men nog wel een aanvullend vervoerbewijs naar dit grensstation kopen. Uiteraard kan men ook met de auto naar Visé, Hamont, Neerpelt of Lommel reizen. Overigens kan men de auto gratis parkeren bij de drie laatst vermelde stations.

Meer informatie over tickets en voorwaarden vindt u op www.belgiantrain.be/nl

Aantrekkelijke reisformules bij Belgische spoorwegen